Projektit

Yleistä

Rotary on vapaaehtoisjärjestö, jonka muodostaa 1,2 miljoonaa liike- ja ammattielämän johtajaa. Noin 33000 rotaryklubia yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella käynnistävät hankkeita, jotka suuntautuvat ajankohtaisiin ongelmiin kuten luku- ja kirjoitustaito, sairaudet, nälkä, köyhyys, puhtaan veden puute ja ympäristökysymykset.

Rotaryn lippulaiva-ohjelma on polioplus-rokotusohjelma, jonka tarkoituksena on hävittää polio maailmasta yhdessä WHO:n, UNICEFin ja CDC:n kanssa. Tämän lisäksi jatkuvina palveluohjelmina toimivat kansainväliset nuorisovaihto-ohjelmat: leirivaihto, kesävaihto, vuosivaihto ja ammatillinen VTT-vaihto. Rotary osallistuu myös äkillisiin avuntarpeisiin kuten Haitin maanjäristys -katastrofi tai nyt uusimpana Filippiinien taifuunikatastrofi. Haitin auttamiseksi suomalaiset rotarit keräsivät yhdessä kuukaudessa 92800 euroa, jotka käytettiin Shelter Boxien hankintaan. Näitä ”koti laatikossa” -tuotteita toimitettiin katastrofialueelle jo keräyksen aikana. Nopeus on tärkeää tällaisissa onnettomuuksissa.

End Polio Now -kampanja

Rotaryklubit ympäri maailman keräävät varoja polion hävittämiseksi maailmasta.  Rovaniemen rotaryklubi keräsi esim. 24.10.2011 Polion kampanjapäivänä 1463,74 euroa Rovaniemellä. Nöyrä kiitos kaikille osallistuneille!

Jokainen voi osallistua polion hävittämiseen maailmasta! Voit lahjoittaa 20 euroa soittamalla numeroon 0600 0 4235 (hinta 19,95 euroa + pvm) tai lahjoittaa 10 euroa tekstaamalla POLIO numeroon 16499 (hinta 10 euroa). Lisäksi rotarit ovat liikkeellä End Polio Now -keräyslippaiden kanssa eri aikoina eri paikkakunnilla. Seuraava maailman poliopäivä on 24.10.2014, jolloin olemme taas keräämässä lippaiden kanssa rahaa taudin hävittämiseen maailmasta lopullisesti.

Keräysaika on jälleen voimassa 1.1.−31.12.2014.,

Bill ja Melinda Gatesin säätiö on haastanut rotarit keräämään kuusi vuotisen projektin aikana (2013-2018) 35 miljoonaa dollaria vuodessa polion hävittämiskampanjaan. Gatesin säätiö lahjoittaa jokaista rotarien lahjoittamaan dollaria vastaan kaksi dollaria. Tämä tarkoittaa, että kuusivuotisen projektin aikana rotarit sekä Bill ja Melinda Gatesin säätiö lahjoittavat polion vastaiseen työhön huimat  630 miljoonaa dollaria! Näillä varoilla uskotaan polion saatavan hävitetyksi maailmasta vuoteen 2018 mennessä

Tähän meneessä, vuodesta 1985 lähtien, rotarit ympäri maailman ovat jo keränneet 1,2 miljardia dollaria polion vastaiseen taristeluun. Näillä varoilla on rokotettu jo 2,5 miljardia lasta immuuniksi poliolle. Vuonna 1988 poliota tavattiin vielä 125 maassa, tänä päivänä vain kolmessa. Vuonna 1985 sairastumistapauksia todettiin vuositasolla 350 000, kun tänä päivänä vuotuiset poliohalvaustapaukset ovat alle 400 sairastuneen luokkaa. Poliotapaukset ovatkin vähentyneet maailmasta yli 99%, minkä takia tauti on kukistettavissa yhteistyöllä!

Rovaniemen rotaryklubien yhteinen puistometsä

Rovaniemen klubit keräävät varoja yllämainittujen hankkeiden rahoittamiseksi tarjoamalla puistometsästä lunastettavaksi puita 100 euron hintaan. Puita voi lunastaa itselle, omalle organisaatiolle tai lahjaksi, yhden tai useamman kerrallaan. Puistometsä sijaitsee Ounasjoen rantamaisemissa lähellä Arktikumia ja Rovaniemen kaupungin keskustaa.

Kuva puiston perustamistalkoista 2005

Puita voi lunastaa maksamalla 100 euroa / puu tilille:

Pankki:               Nordea

Tilin omistaja:  Rovaniemen rotaryklubit

IBAN:                  FI80 1134 3000 6326 70 (Nordea) ja Swift-koodi: NDEAFIHH

Viesti:                 maksajan ja puun saajan nimi, sähköposti tai muu osoite sekä puhelinnumero

Jokaiseen puun lunastajaan otetaan yhteys ja kerrotaan lunastetun puun sijainti puistometsässä.

Tiedustelut mikko.hypponen@metla.fi tai 050 391 4420.