Rovaniemi-Napapiirin Rotaryklubi

Tervetuloa Rovaniemi-Napapiirin Rotaryklubin sivuille

Mikä on Rotary?

Kansainvälinen rotaryjärjestö perustettiin Chicagossa Yhdysvalloissa 1905. Perustajina olivat asianajaja Paul Harris ja hänen kolme ystäväänsä. Perustajien ensimmäinen tehtävä oli kotikaupunkinsa liikemoraalin parantaminen. Toiminta-ajatus laajeni pian liike-elämästä koskemaan myös ympäröivän yhteiskunnan kehittämistä. Laajeneminen oli nopeaa ja ja vuonna 1911 Rotary laajeni Eurooppaan. Suomen ensimmäinen rotaryklubi perustettiin Helsinkiin 1926.

Tänä päivänä Rotary on eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen, maailmanlaajuinen palvelujärjestö. Sen jäsenmäärä on yli 1,2 miljoonaa yli 200 maassa ja itsehallintoalueella. Suomessa rotaryklubeja on noin 300, joissa jäseniä on noin 12.000.

Rovaniemi-Napapiirin Rotaryklubi on perustettu 6.10.1965 ja klubimme kuuluu rotarypiiriin 1400, jonka alueella Pohjois-Suomessa toimii 40 klubia.

Service Above Self - Palvelu itsekkyyden edelle

Järjestönä Rotary on tullut tunnetuksi tekojensa kautta.

Rotary oli alkuun panevana voimana maailman terveysjärjestön 1985 aloittamassa hankkeessa hävittää polio maailmasta. Tähän hankkeeseen Rotary on kanavoinut yli 1,2 miljardia USD:a sekä runsaasti jäsentensä henkilökohtaista vapaaehtoistyötä. Poliotapausten määrä on vähentynyt 99 % vuodesta 1988 alkaen.

Polio-hankkeen lisäksi Rotary rahoittaa opinto- ja humanitäärisiin ohjelmiin osallistuvia.

Rotaryn monipuolisen toiminnan näyvimpiä muotoja on nuorisovaihto. Se tarjoaa vuosittain noin 8000 nuorelle mahdollisuuden tutustua eri maiden kulttuureihin.

Rotaryklubeilla on myös merkittäviä paikkakuntakohtaisia palveluprojekteja. Rovaniemellä klubimme vastuulla on kaksi pysyvää kansainvälistä palvelutehtävää. Klubimme hoitaa Norvajärvellä sekä sodassa kaatuneiden saksalaisten sotilaiden hautausmaata että norjalaisten Suomen rintamalla kaatuneiden vapaaehtoisten muistomerkkiä.

Tämä "Norvajärvi -projekti" on tärkeä osa klubimme toimintaa sekä toiminnallisesti että taloudellisesti. Hautausmaalla vierailee vuosittain toistakymmentätuhatta vierasta. Hautausmaan hoitoon liittyy kunnossapidon ja neuvonnan lisäksi suuri määrä eri tehtäviä: kirjeenvaihto, korkean tason vierailut, uusien löydettyjen vainajien hautausmaalle siirto, matkailuoppaiden kouluttaminen sekä seppeleiden ja kukkalaitteiden toimittaminen hautausmaalle jne.

Rovaniemen rotaryklubien yhteinen hanke on Rovaniemen rotaryklubien puistometsä. Puisto on Ounasjoen rantamaisemissa lähellä Arktikumia, Rovaniemen keskustan tuntumassa. Klubit keräävät varoja eri hankkeiden rahoittamiseksi tarjoamalla puistometsästä lunastettavaksi puita 100 euron kappalehintaan. Puita voi lunastaa itselle, omalle organisaatiolle tai lahjaksi.

Lisätietoa

Tarkempaa tietoa klubimme toiminnasta, kokouksista ja tapahtumista löydät näiltä sivuiltamme. Lisää tietoa Rotareista ja Rotarytoiminnasta löydät mm. Suomen Rotaryn ja Rotarypiiri 1400 -nettisivuilta. Jos olet kiinnostunut klubimme toiminnasta tai jäsenyydestä, ota yhteyttä hallituksemme jäseniin ja sovi vierailusta klubikokouksessamme.

Napapiirin klubi vietti 50- vuotisjuhlia perjantaina 9.10.2015, jolloin julkaistiin video klubin historiasta.

Juhlavideon on tehnyt Risto Kauppinen yhteistyössä klubin jäsenten kanssa. Video kokonaisuudessaan on linkissä https://vimeo.com/142043615

Katso kuvat juhlista Kuvagalleriasta. Lisää kuvia löytyy linkistä https://db.tt/fbedhAV4

Juhlan yhteydessä julkaistiin myös esittelyvideo Norvajärven hautausmaasta. Videoon voit tutustua oheisessa linkissä:

Seppo Leino

Seppo Leino piti Napapiirin klubin kokouksessa 8.1.2015 esitelmän Sibeliuksesta. Myöhemmin hän on tallentanut urkusovituksensa Sibeliuksen tunnetuimmasta sävellyksestä eli Finlandia-hymnistä.

Klikkaa Sepon kuvaa, niin kuulet esityksen!

Kokoontumisaika:

Hotel Santa Claus
Torstai / Thursday klo 11:30-12:45

Kaudella 2019-2020 viikkokokoukset järjestetään yhdessä Santa Claus klubin kanssa. Kokousaika on kuitenkin entinen eli torstain  lounasaika.
In the season 2019-2020 the weekly meetings will be held together with Santa Claus RC. However, the meeting time will be the same, i.e. Thursday lunch time.

Katso poikkeavat kokoontumiset kohdasta "Ohjelmatietoa"
Please check the exceptions at "Ohjelmatietoa"

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.